Утре отварят офертите за строителство на ЛОТ 4 от магистрала "Струма"

снимка: infomreja.bg

Утре в Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат отворени офертите за избор на изпълнител на строителството на ЛОТ 4 от автомагистрала „Струма“ в участъка „Сандански – Кулата”. Тръжната процедура бе стартирана на 17 юни. Срокът за получаване на оферти изтече днес.

Автомагистрала “Струма” е сред най-важните транспортни връзка с национално и международно значение. Трасето на магистралата пресича райони с интензивно развито земеделие  и е основна връзка с ГКПП „Кулата” и Гърция. Началото на автомагистралата в разглеждания участък започва от Сандански, следва допълнителни връзки за селата Ново Делчево и Дамяница, пътен възел “Петрич - Мелник” , тип “Полудетелина”, пътен възел при пресичането с общински път за с. Генерал Тодоров и с. Ново Кономлади. Пресичанията на пътищата от републиканската пътна мрежа са осъществени на две нива, чрез надлези.

За нуждите на местното земеделие и животновъдство са предвидени необходимите селскостопански подлези. Ще бъде изградено и ново трасе на жп линията София–Кулата в участъка „Генерал Тодоров – Марино поле”. ЛОТ 4 на автомагистрала „Струма“ ще бъде реализиран с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Транспорт“, съфинансирана от Кохезионния фонд на ЕС.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK