Утре откриват новата сграда на Дома за възрастни хора в Благоевград

снимка: infomreja.bg

С тържествен водосвет утре ще бъде открита новата сграда на Дома за възрастни хора "Св.Мина" в благоевградския кв."Струмско". Над 1,2 млн.лв.безвъзмездна помощ от ЕС вложи общинска администрация в преобразяването на сградата на бившето Х-то училище, която бе изцяло реконструирана със средства от Европейския фонд за регионално развитие.
Капацитетът на новоизградения дом е 87 места, в него вече живеят 20 възрастни хора, за които се грижат 30 служители. Всички 36 стаи са с южно изложение и със самостоятелна баня и санитарен възел. На всеки от етажите на Дома за възрастни хора има кухненски бокс за приготвяне на храна, кът за хранене, дневна и кът за гледане на телевизия.

Приемен сектор с фоайе, помещение за болни и амбулатория, център за лечебни процедури с помещения за кинезитерапия и физиотерапия, санитарно – технически устройства и съоръжения, улесняващи движението и приемането на процедури от трудно подвижни обитатели, рампи за достъп на хора с увреждания, паркинг и прекрасен двор, са само част от удобствата в новия дом.

По проект „Ремонт, реконструкция и модернизация на съществуващата социална инфраструктура на територията на община Благоевград» по Оперативна програма „Регионално развитие” бяха ремонтирани още сградите на Дневен център за възрастни с увреждания „Зорница”, Центъра за настаняване от семеен тип, Дневен център за деца и младежи с увреждания „Зорница” и Дома за възрастни хора в с.Падеж, който вече е отделение за дементно болни с капацитет 50 места.
С реализацията на проекта община Благоевград обнови изцяло материалната база на социалните заведения на територията на общината, което доведе до рязко повишаване на качеството на предлаганите услуги, както и условията за работа на персонала.
 

КОМЕНТАРИ

Иларион Станчев21:53 - 20.12.2012
ДОМ за възрастни и хора с физически увреждания ! Намира се в Златоград по пътя за Смолян-Пампорово, до село Старцево. За храната се грижат хора които не са забравили старите български рецепти, а за здравето бди денонощно медицински екип, лекар, медицински сестри и рехабилитатори. За контакти: с господин Иларион Станчев GSM: 0888/342766 тел. офис: 0361/80371 e-mail: arpezos-group@mail. bg гр. Кърджали България саит: http://www.arpezos-group.com
myn.19:42 - 28.07.2011
stiga obe6taniq stiga lagi... obarnetese nazat i bi6te bedniq narod ....negledaite samo va6ata 4erga a 4ergata na naroda koqto e...r.balgariq
nadka myn4eva19:16 - 28.07.2011
bravo -dano vsi4ki zgradi neizpolzvani da napravat ne6to i za pensionerite
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK