Развръзка! Ембака ще лежи 12 години за убийството на Николай Чивиев

Снимка: Infomreja.bg

12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим е присъдата, която постанови преди минути Окръжният съд в Благоевград спрямо Емил Първанов-Ембака.

Криминално проявеният санданчанин получава ефективно наказание за убийството на служител на строителната фирма "Агромах" и бивш френски легионер Николай Чивиев, станало преди три години.

Ембака е осъден да плати общо 340 000 лева кръвнина на трите деца на Чивиев, както и съдебните разноски по делото.

Първоначално поисканата от прокуратурата присъда бе за 20 години затвор, но защитата пледира за намаляване на наказанието, тъй като престъплението било извършено по хулигански подбуди.

Заради доброто поведение на Ембака в ареста, двамата му адвокати - Марин Марковски и Росен Недин, извоюваха и пускането му на свобода срещу подписка. Мярката може да се обжалва в 7-дневен срок, а присъдата на окръжните магистрати - в 15-дневен, пред Софийския апелативен съд.

Фаталният инцидент се разигра на 26. юни 2015 г. на изграждащия се тогава лот 4 на магистрала "Струма".

От предоставения по делото видеозапис става ясно, че Ембака се приближава на 1,5 м от служителя на строителната фирма "Агромах" - Николай Чивиев, и хвърля по него голям камък, който го уцелява в главата. На записа се вижда също, че Първанов хвърля на няколко пъти и по-малки камъни по Чивиев.

Със служебна лада на „Агромах“ пострадалият е транспортиран в болницата в Сандански. С автомобила до лечебното заведение отива и Ембака, на чиито колене лежал Чивиев.

Малко преди пристигането в болницата обаче Николай издъхнал. Дни по-късно Ембака изчезна и бе обявен за общонационално и международно издирване. Той се укриваше в продължение на 5 месеца, след което сам се предаде.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK