Община Дупница възнамерява да продължи с дейностите по сградата на "Тюрмето"

Снимка: Община Дупница
Община Дупница има намерение да продължи с дейностите по сградата на "Тюрмето", където продължават реставрационните дейности.
 
За целта, бе направена среща между държавната фирма "Реставрация", която извършва ремонта в момента с кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев и директорът на Дирекция "Устройство на територията и строителство" инж. Серьожа Котев.
 
От фирмата са уверили, че ще приключат с възложеното до края на тази седмица. В процеса на работа е забелязано, че северната колона на сградата е опасно полегнала и ще бъдат предприети ремонтни дейности за укрепването й.
 
"Идеята е да получим отново количествено стойностна сметка за притвора, за самото здание от вътре и допълнителните дейности, които се налагат, за да бъде напълно годно за функциониране.
 
В зависимост от доклада, който получим ще преценим как да осигурим финансиране, като в същото време съгласуваме решението си с Министерство на културата", обясни инж. Чимев.
 
В последващите ремонтни дейности не е предвидено и не е залягало въобще подмяна на прозорци с дограма. Такава е монтирана още през 2004 година. 
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK