Уточниха етапите за стартиране на дейностите по уличната мрежа в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Среща на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев с изпълнителите по подмяна на участъци от водопровод и канал по Интегриран градски транспорт се проведе днес. На нея бяха уточнени етапите за стартиране на дейностите по уличната мрежа, която е обща дължина 7,3 км.

Парите за тези допълнителни дейности по подземната инфраструктура бяха осигурени от общинското ръководство, за да бъде подменена и тя, тъй като по цялото трасе предстои цялостно преасфалтиране, изграждане на тротоари и т.н.

"Преценихме как да се започне, така че да бъде максимално малък дискомфорта при шофиране. Ще го има, разбира се, защото говорим за големи и натоварени участъци със сериозен трафик.

Ще се използват обходни маршрути там, където е необходимо. Най-напред стартираме с подмяната на водопровода от 27 август от района при бившата Транспортна болница, а от 17 септември затваряме изцяло ул."Георги Икономов" (бившата "Бригадирска"), защото там стартира подмяна на канала", заяви инж.Чимев.

Подмяната на водопровода ще започне от ул. "Отец Паисий" в посока СОУ "Св.Паисий Хилендарски", следва "7-а рилска дивизия", ул."Велико Търново". Възможни са промени в графика на улиците след стартиране на ремонтите, тъй като двете дейности са зависими по между си. При спиране на водата - ще бъдат живущите своевременно уведомявани, но са възможни и непредвидени такива при аварии по време на изкопните дейности.
 
Проектът по "Интегриран градски транспорт" бе спечелен през 2016 година от Община Дупница и веднага стартираха процедурите по реализацията му.
 
Екипът на инж. Чимев успя да осигури обаче от Правителството допълнително финансиране за подмяна на водопровод и канал в определени участъци, тъй като за никой не е тайна какво е състоянието особено на водопровода и ежечасовите аварии, а по този маршрут Социални жилища-кв.Байкал ще бъде цялостно преасфалтирането и изградени тротоари.
 
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as
loading...