Установяват изоставени, излезли от употреба моторни превозни средства в Дупница

Снимки: Община Дупница

Контролното звено към Община Дупница започна комплексна проверка по установяването на изоставени, излезли от употреба моторни превозни средства на територията на града.

Проверките стартираха от вчера и до момента са установени 11 автомобили. Съгласно изискванията на "Наредбата за управление на отпадъците на територията на гр.Дупница" всеки  собственик на МПС с прекратена регистрация, е длъжен да го предаде на площадка за временно съхраняване или в център за разкомплектоване, в случай че се установи, че се намира върху имот държавна или общинска собственост.

Когато собственикът не изпълни задълженията си или МПС-то не може да бъде с установен собственик, се прилага процедура по преместване с представители на РУ-Дупница. На установените до момента изоставени автомобили са залепени стикери-предписания със срок за изпълнение 14 дни.

При неизпълнение на предписанията ще бъдат съставени протоколи за техническото състояние на МПС-тата и същите ще бъдат преместени на площадки за временно съхранение и центрове за разкомплектоване на ИУМПС за сметка на собствениците.

На всички установени собственици, които не са изпълнили дадените предписания ще бъдат наложени административни санкции в размер от 200 до 1000 лв. съгласно Наредбата.

За изоставени автомобили, без регистрационни номера можете да сигнализирате на 0701 5 92 73.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK