Полицай е извършил обира на игрална зала в Перник

Снимки: МВР

Полицаят влязъл в игралната зала въоръжен и с маска, след заплаха е откраднал чанта с 3000 лв.

На полицай от РУ-Радомир, е повдигнато обвинение по чл. 108 от НК. Постановено е задържане до 72 часа с оглед явяването му в съда и искане за постоянното му задържане под стража. Делото е възложено на следовател от окръжна прокуратура, извършват се действия по разследването, уточниха старши комисар Стефчо Банков – директор на дирекция „Вътрешна сигурност“, директорът на ОДМВР – Перник, старши комисар Димитър Попов, районният прокурор на Районна прокуратура – Перник, Аделина Алексиева и наблюдаващият прокурор Станислав Страшимиров.

Извършителят на престъплението е установен за кратко време чрез видеонаблюдение и други способи. Установено е, че на 7 февруари, полицаят е влязъл в игралната зала въоръжен и с маска, след заплаха е отнел от служителка чантичката й с 3000 лв. - служебни пари, после побързал да изчезне.

Сигналът е подаден към 3.40 часа, на място веднага били насочени полицейски екипи. След извършения оглед стартирали и незабавните оперативни действия под ръководството на прокуратурата.

В рамките на започнатото досъдебно производство, преобразувано в следствено дело, са проведени множество действия по разследването, при което е установен и задържан извършителя, 32-годишен радомирец, служител на МВР от около 2 г. в местното районно управление.

„Това е един от тежките случаи в МВР, който беше разкрит благодарение на професионализма и доброто оперативно майсторство на служителите от ОДМВР – Перник“, подчерта старши комисар Банков.

„Борбата с корупцията и негативните явления в министерството ще продължи, ние имаме смелостта да покажем освен позитивите и своите недъзи“, посочи още директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf