Обществено порицание за 17-годишен, откраднал дамско портмоне със 70 лв.

Снимка: Infomreja.bg

Той призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата

Наказание „Обществено порицание” одобри Районен съд – Дупница за 17-годишен младеж, който призна вината си за участие, като съизвършител в кражба на дамско портмоне със 70 лв. от жена в Дупница. Прокуратурата и защитата на подсъдимия постигнаха споразумение, което съдът одобри.

17 - годишният И.Д. – роден в гр. Горна Оряховица, с начално образование - ученик в седми клас, осъждан, се призна за виновен в това, че на 21.05.2019г. в гр. Дупница, на ул. „Княз Борис І“, на паркинг, в съучастие като извършител с Н.Т. (по отношение на който досъдебното производство е прекратено с постановление за частично прекратяване от 12.11.2019г.), е отнел чужди движими вещи, а именно: парична сума в размер на 70лв. и един брой дамско червено портмоне от изкуствена кожа на стойност 15лв., или вещи на обща стойност 85лв. от владението на жена / Е. О. / от гр. Дупница, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

С оглед ниската стойност на предмета на престъплението, като се има предвиди, че макар и непълнолетен, подсъдимият е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, той е виновен за престъпление по чл. 194, ал. 3 от НК, за което и на основание чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б” от НК и ще изтърпи наказание „Обществено порицание”, чрез поставяне на препис от споразумението на информационното табло в сградата на Община Стражица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK