Проверяват Басейновата дирекция в Благоевград

Снимка: БГНЕС

Представители на прокуратурата се намират в кабинета на директора

Прокурори и разследващи полицаи влязоха в териториалното подразделение на Басейнова дирекция – Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Представители на прокуратурата се намират в кабинета на директора на дирекцията Радослав Георгиев.

По неофициална информация проверката, разпоредена от Главна прокуратура, е във връзка с водната криза в Перник и разрешителните режими на водоползване от двата язовира „Студена“ и „Пчелина“.

Басейновата дирекция контролира водните обеми в реките и язовирите в Югозападна България, както и графиците за водоползване от операторите и собствениците на ВЕЦ-ове на основата на прогнозите от НИМХ.

Има служители на прокуратурата, които разглеждат документи, които Басейнова дирекция вече е предоставила на всички контролиращи органи, имащи отношение към проблема с язовир „Студена“ . Това каза пред журналисти Ралица Кукова, директор на дирекция „Контрол“ в Басейнова дирекция „Западнобеломорски басейн“, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин.

За неспазване на плана за водоползване ВИК - Перник, беше санкционирана от дирекцията. Въпреки одобрените количества от 1 млн. куб. м водният оператор е изразходвал през ноември заявените 1,5 млн. куб. м. Най-вероятно прокурорската акция е свързана с документацията, потвърждаваща това. /БГНЕС, БНР

 

КОМЕНТАРИ

Българин15:05 - 14.01.2020
Радослав Георгиев в панделата,този мошенник...
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK