Задържаха непълнолетни за домова кражба

Снимка: Infomreja.bg

Към 3 часа граждани сигнализирали в полицията за забелязана взломна кражба

След светкавични действия на ботевградските полицаи са задържани извършителите на две престъпления от изминалата нощ.

Работата по случая започнала в ранните сутрешни часове днес. Към 3 часа граждани сигнализирали в полицията за забелязана взломна кражба от апартамент на ул. „Преслав“ в Ботевград.

На адреса незабавно бил изпратен полицейски екип, който изяснил, че извършителите са проникнали в жилище на първия етаж след разбиване на стъкло на балконската врата и са отнели две големи тонколони. Престъпното им посегателство обаче било забелязано от съседи, което принудило двамата „неканени гости“ да изхвърлят откраднатото през терасата и да избягат.

След бързи издирвателни действия, броени минути по-късно, те били задържани от униформените и отведени в районното управление, а инкриминираните вещи – иззети. Пред разследващите непълнолетните младежи направили пълни самопризнания за кражбата.

В хода на работата с тях, в районното управление постъпил сигнал от жителка на същата улица, че кучето й е било убито през нощта.

След оглед на местопроизшествието по случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването криминалистите разкрили, че смъртта на животното е причинена от единия от задържаните младежи.

17-годишният криминално проявен ботевградчанин признал вината си и за това престъпление. Работата по пълното документиране на двата случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK