Успешен футболен сезон за „Бузлуджа”

Президентът на ФК „Бузлуджа” Илчо Велинов с Владислав Мисяк, на снимката долу: Пламен Петров-Бързака с голмайстора Ивелин Георгиев, снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Пламен Петров-Бързака, треньор: Завършихме на 1-во място в групата. Това означава, че децата тренираха добре и това даде резултат. От близо 6 години за пръв път отбор на ФК „Бузлуджа” излиза начело в групата. Всеки мач се играе сам за себе си. Бяхме на 2 точки след „Миньор” /Перник/ и предпоследния кръг задължително трябваше да бием. Децата си го знаеха и без натяквания, победихме с 2:0. Много добър мач при който надиграхме противника тотално. И заслужено станаха първи! Не мога да отличавам никого, всички се стараха и добре си свършиха работата на своя пост. В последните първенства голмайстор е Ивелин Георгиев.

 Илчо Велинов, президент на ФК „Бузлуджа”: „Завършиха първенствата на детско-юношеските формации, в които играят 85 състезатели. Тази година бе успешна за всички отбори от клуба. Най-малките, които играят в първенството на Деца Б се водят от треньорите Ивайло Иванов и Иво Асенов. Този отбор надмина очакванията ми като резултати и се представи успешно. При по-големите, Деца А с треньор Пламен Петров се класирахме за републиканското първенство, след като завършихме на 1-во място в групата. За трета поредна година продължаваме напред. Момчетата играха добре през целия сезон, като записаха повече победи. На жребия се падна да играем срещу „Чавдар” /Етрополе/. В първата среща загубихме с 0:1 на стадион „Странджата”, а на реванша в Етрополе с 2:0.

При юношите младша възраст, родени 1994 г., завършихме на 6-то място в групата. Направиха много добри мачове и победиха водещи отбори в първенството. Сезонът за тях също бе успешен.

Много добър отбор се получи и за детския турнир „Данониада”. Успехите им радват всички, независимо в кой клуб играят. Селекционерът на детския отбор Костадин Мандалски избра момчетата и се радваме, че за втора поредна година те се класират за финалите на „Данониада” в София.

Мъжкият тим на „Бузлуджа” играе в група „Осогово”. В неговия състав са футболисти и от юношите младша възраст. Когато нямат мач младшата в първенството, ги включваме в мъжкия тим да играят. Целта е обиграване, да придобият по-голям опит и по-високо самочувствие на терена.

Благодарение на кмета Петър Паунов и общината, това първенство тренираме на новия терен на плажа. Играта се подобри, когато вече се играе на по-добър терен. Децата имат самочувствие, защото играят в града, а не както преди – на терените по селата. Благодаря и на треньорите, които свършиха добра работа през първенството и на всички, които ни помагаха.

Успех пожелавам и на нашите възпитаници, които вече играят в други отбори. Владислав Мисяк в „Левски” и Денислав Мицаков в „Литекс”, които са включени в националния юношески отбор, Цветелин Якимов в „Пирин” /Благоевград/, Олег Димитров в ЦСКА, Ясен Деянов и Димитър Барбулов и Георги Петров в „Пирин’2001”. Надявам се да имат повече шанс за развитие в тези клубове!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za
loading...