Обявяват победителите от Националния конкурс „Национален парк „Рила” – познат и непознат“

Снимка: НП "Рилски манастир"

В седмото издание на конкурса взеха участие ученици І до ХІІ клас от цялата страна, като общия брой на творбите е 708

Дирекция „Национален парк Рила” и партньорите от община Благоевград, Регионално управление на образованието /РУО/ и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград /ЦЛТРДБ/ ще обявят резултатите и победителите в седмия Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила” – познат и непознат“. Събитието ще е на 20 ноември 2020 г., от 11.30 часа, и ще се излъчва онлайн на фейсбук страницата на парка - https://www.facebook.com/NationalParkRila.

В седмото издание на конкурса взеха участие ученици І до ХІІ клас от цялата страна, като общия брой на творбите е 708. Компетентно жури определи най-добрите творби от постъпилите общо 510 рисунки, 37 разказа и есета, 83 фотографии, 48 мултимедийни презентации и 30 творби на приложен еко-дизайн.

Ученическите творби от рисунки, фотографии и макети, облекла и предмети за дома, изработени от естествени и рециклиращи се материали ще се използват за пътуващи изложби, организирани от Дирекция „Национален парк Рила”.

Конкурсът се провежда за дванадесета поредна година – пет с регионален статут и се повеждаше с участието на ученици от І-ХІІ клас от 12-те общини около Национален парк „Рила“: Благоевград, Симитли, Разлог, Белица, Якоруда, Белово, Костенец, Долна баня, Самоков, Сапарева баня, Дупница и Рила. През последните седем учебни години конкурсът „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ се провежда като национален, поради големия интерес към темата на децата и техните ръководители от цялата страната.

Основните цели на конкурса са да се обогати екологичното образование и се активизира творческото мислене на учениците чрез разработването и представянето на оригинални екологични идеи и да се засили интересът на младите хора към проблемите на екологията и опазването на околната среда чрез използване на художествените средства и компютърните технологии. Той трябва да насочи вниманието на младите хора към красотата и ценността на природата, да провокира въображението и креативността на участниците с цел формиране на активно гражданско поведение и чувство за отговорност към опазване на природата и биоразнообразието на територията на парка и популяризира уникалното природно богатство в Национален парк „Рила”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK