Успехи със сребърно и бронзово сияние за ученици от СУ „Никола Вапцаров“ - Хаджидимово

Снимки: СУ-Хаджидимово

Отличията са от Международния конкурс „Заедно в XXI век“ и Националния конкурс „Куба – далечна и близка“

Фондация „Устойчиво развитие за България“ и Организационният комитет на Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“ известиха СУ „Никола Вапцаров“ - Хаджидимово, с благодарност за отличното участие на седмокласничката Анелия Спахиева, дванадесетокласниците Георги Спахиев и Милка Воденичарова, както и за участието на Заприна Глушкова като техен научен ръководител.

Рекорден брой бяха учaстниците от България, Русия, Казахстан, Молдова в конкурса.

Организатори на престижния международен форум са: Фондация „Устойчиво развитие за България” с участието на: Синдиката на българските учители, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Националния дворец на децата, Сдружение „Български антифашистки съюз“, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски”, Национално Движение Русофили, Представителството на Россътрудничество в България – Руския културно-информационен център, Союз друзей Болгарии – Москва под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Темата на конкурса бе „Мирът – надежда на Планетата“ – 75 години от Победата над хитлерофашизма. Учениците се състезаваха в шест раздела: „Реферати“, „Медийни презентации“, „Поезия“, „Проза“, „Творби на руски език“ и „Рисунки“.

Учениците на СУ „Никола Вапцаров“ заеха престижните второ и трето място в раздел „Реферати“ както следва:

Анелия Спахиева (7. клас)– ВТОРО място във възрастова група 5 – 7 клас за реферата си „Мирът – надежда на Планетата“ и

Георги Спахиев (12. клас) – ТРЕТО място във възрастова група 8 – 12 клас за реферат отново на същата тема.

В раздел „Презентации“ поощрителна награда получи и дванадесетокласничката Милка Воденичарова.

Заедно с наградите от Международния конкурс пристигнаха и наградите от Националния конкурс „Куба – далечна и близка“. Измежду наградените са отново дванадесетокласникът Георги Спахиев и неговата съученичка Милка Воденичарова. И двамата са носители на трета награда:

- Георги за реферата му „Николас Гийен – най – чистият глас на нашето време“ и

- Милка за реферата „Ернесто Че Гевара – познатият непознат“.

За поредна година Асоциацията за приятелство „България – Куба“ проведоха Националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка“. Проявата е под Патронажа на посолството на Република Куба в България и е включена в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН.

Мотото на конкурса бе „60 години от установяването на дипломатически отношения между България и Куба“. Измежду отличените педагози е отново Заприна Глушкова - техният научен ръководител.

"Сърдечно благодаря и на тримата наградени за отличното представяне въпреки епидемичната обстановка и дистанционното им участие, както и за издигането на авторитета на СУ „Никола Вапцаров“ – гр. Хаджидимово. Продължавайте все така с устрем вперен напред към покоряване на нови и нови върхове", коментира Заприна Глушкова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK