Успех на ученици от Пето ОУ „Христо Ботев“ в НФ „Наука на сцената 7“

Снимки: личен архив

От 26. до 28. октомври в Севлиево се проведе седмото издание на Националния фестивал "Наука на сцената 7" с домакин СУ "Васил Левски" и патрон- министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Организатори са Националния организационен комитет на фестивала, Съюзите на физиците, химиците, биолозите и математиците в България.  Във фестивала 43 проекта се представят на щандове, 13 - работилници, 4 - сценични постановки, 25 - презентации, лекции и експерименти.

Участниците във фестивала са от 29 населени места в страната. Оценяват се от жури с председател професор Иван Лалов от ФФ на СУ, зам. председател на СФБ и почетен председател на програмата "Наука на сцената".

Фестивалът дава възможност на учителите по физика, химия, биология, математика и информатика да обменят иновативни идеи, образователни методики и опит и ги запознава със съвременните научни постижения.

Пето основно училище „Христо Ботев“ - Кюстендил, за пореден път участва с два иновативни проекта в щандове и работилници - „Храна за астронавти“- с ръководител Даниела Георгиева, представен от Виктор Тасков и Мирослав Божков – ученици от 6 клас и „Празник на пеперудите“ - с ръководител Василка Кръстева, представен от Андреа Георгиева /6 клас/, Георги Георгиев /7 клас/, Диана Христова /7 клас/ и Стефания Генова /6 клас/.

В оспорвано съревнование проектът „Празник на пеперудите“ спечели трето място в раздел „Работилници“, което дава право на ръководителя да бъде включен в 9- членната българска делегация и да представи проекта си по време на Международния фестивал, който ще се проведе през 2019 г. в Португалия.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK