Вече 190 са потребителите на услугата „Топъл обяд" в община Сатовча

Снимка: Infomreja.bg, архив

190 вече са хората в община Сатовча, които се възползват от социалната услуга „Топъл обяд“. Проектът в родопската община продължава да се изпълнява съвместно с Агенцията за социално подпомагане и Европейския социален фонд, откъдето е осигурено финансирането за подпомагане с топла и питателна храна на най-нуждаещите се от всички населени места в общината.

За ползватели на социалната услуга са обхванати жители на общината с липса на доходи или с ниски такива, хора с намалена трудоспособност и такива на преклонна възраст, за които цената на дневния храноден е на стойност от 2.30 до 2.50 лв., включващ супа, основно ястие и десерт.

Дейностите по проекта „Топъл обяд“ в община Сатовча стартираха през май 2016 г. с 84-ма потребители, които получаваха топъл обяд за 2.30 лв. за храноден. След новото кандидатстване за увеличаване на продължителността на проекта и броя на потребителите на услугата, от началото на 2018 г. хората, които ежедневно получават топъл обяд в община Сатовча вече са 190. Стойността на хранодена е леко завишена заради различни фактори на 2,50 лева.

Общият бюджет за реализиране на услугата по проекта „Топъл обяд“ в община Сатовча е 405 621,25 лв., с които се осигуряват общо 922 хранодни за социално слаби и за хора с увреждания. Социалната услуга ще продължи до 31. декември 2019 г. с надежда след приключването тя да бъде удължена с последващи договори.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK