Община Сапарева баня отбелязва Седмицата на гората

Снимка: Община Сапарева баня

От 11. април /сряда/ стартират инициативите в община Сапарева баня по повод Седмицата на гората 2018 г. Кампанията тази година е под мото "Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа".

В община Сапарева баня Седмицата на гората ще бъде отбелязана със предица инициативи.

На 11. април /сряда/ от 09:00 ч., в началото на екопътеката на река „Валявица” – първото барбекю е предвидено залесяване на над 250 броя дръвчета в горската територия, собственост на община Сапарева баня.

Всеки доброволец в кампанията по залесяването ще получи поне по едно дръвче, което да засади лично. Апелът към желаещите да участват в кампанията по залесяване е по възможност да си носят подходящи инструменти.

На 12. април /четвъртък/ от 11.00 ч. в СУ "Христо Ботев" - Сапарева баня, ще бъде осъществена проявата „Лесовъд за един ден”. Предвидено е залесяване на шест броя дървета и поставяне на 11 броя къщички за птици, оцветени от децата.

Ще има забавни игри с ученици от първи клас. Пред децата, които ще влязат в ролята на лесовъди за един ден, за инициативата ще разкажат повече служители на РДГ „Кюстендил”, ОП „Общинско лесничейство”- гр. Сапарева баня и ЮЗДП ТП ДГС „Дупница”. 

От Общинското лесничейство в Сапарева баня канят гражданите и гостите на курортната община да се включат в залесителната инициатива.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK