Условна присъда за служителка в детска градина, присвоила над 80 хил. лв.

Снимка: Infomreja.bg

Сумите били събирани от родителите на децата за такси в продължение на 6 години

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева призна за виновна в длъжностно присвояване Даниела М., като служител в обединено детско заведение.

Съдът й наложи наказание „лишаване от свобода” за срок от  3 години, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изтърпяването на така наложеното наказание за срок от 4 години. Тя е неосъждана, на 40 години.

Съдът призна подсъдимата за виновна в това, че: за времето от месец 01.2009 год. до месец 12.2015 год., при условията на продължавано престъпление, при една и съща обстановка и при еднородност на вината, в качеството си на длъжностно лице - завеждащ административно-техническа служба в ОДЗ, в село в Община Дупница, е присвоила чужди пари в общ размер на 80 780.07 лв., собственост на Община Дупница, представлявана от Кмета, поверени й да ги пази, като присвоените пари са в големи размери - престъпление по чл. 202, ал. 2, т. 1 във вр. с чл. 201, ал. 1 и чл. 26, ал. 1 от НК.

Подсъдимата е призната за виновна в това, че всеки месец, в посочения период от време е присвоявала суми, в различни размери - от 324 лв. до 1611 лв. на месец.

Сумите били събирани от родителите на децата, като такса за посещение в детската градина, но не са превеждани по сметката на община Дупница.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред  Кюстендилски окръжен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK