Окръжна прокуратура – Кюстендил, разследва случая с откритата оранжерия за канабис

Снимка: ОДМВР - Кюстендил

В Крайници са открити 31 буркана със суха листна маса и 48 засадени канабисови растения

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил, е започнало разследване по резултати от проведената специализирана полицейска акция в с. Крайници, община Дупница.

Вчера, 03.06.2020 г., е било извършено претърсване и изземване в производствен цех в бившия селскостопански двор в селото. Полицията е установила изградена система за оранжерийно производство и изсушаване на висококачествена марихуана. Разследващите са открили 31 буркана със суха листна маса и 48 засадени канабисови растения.

Собственикът на цеха – четиридесет и три годишният В.М., е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за извършени две престъпления - производство и държане без надлежно разрешително на наркотични вещества с цел разпространение, ведно със съоръжения за тяхното производство, както и за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа (канабис).

Предстои В.М. да бъде привлечен в качеството на обвиняем и задържането му за срок до 72 часа с постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Продължава извършването на интензивни действия по разследване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK