Съдят кюстендилец за системно следене на жена

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът буйствал, нападал хора и обръщал пейки в центъра на Кюстендил

Районна прокуратура – Кюстендил, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В. В. за извършени от него престъпления по чл. 325, ал.1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК и по чл.144а, ал.1 от НК.

В периода от 29.03.2019 г. до 28.06.2019 г., в района и около магазин „Кауфланд“ в гр. Кюстендил, обвиняемият В. неколкократно извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Мъжът буйствал, държал се агресивно, нападал граждани, обърнал пейка. В един от случаите, управлявайки велосипед, ускорил скоростта, след което рязко спрял в непосредствена близост до Е.Е., като с тези действия изплашил жената.

Освен това, в продължение на месеци - от 26.02.2019 г. до 29.07.2019 г., В. В. системно следил Е. Е. от гр. Кюстендил.

Ежедневно я причаквал в района на работното й място в магазин „Кауфланд“ в гр. Кюстендил, а докато била в почивка, я приближавал.

Преследвал жената с колелото си, докато се придвижвала по улиците на града, показвал ѝ с поведението си, че е наблюдавана от него. Обвиняемият правил опити да предизвика нежелана от пострадалата вербална комуникация помежду им.

Предстои наказателното производство срещу В.В. да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK