Пробация за 74-годишен кюстендилец, упражнил домашно насилие над съпругата си

Снимка: Infomreja.bg

Последното нападение било на 30 ноември т.г.

Максималният размер от 3 години при налагането на наказанието „пробация“, определи Районен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов за обвинен в домашно насилие кюстендилец. Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемия.

Петър В., на 74 години се призна за виновен в това, че на 30.11.2019 г. в кухня на къща, намираща се в Кюстендил, в условията на домашно насилие е причинил на съпругата си Е. В. лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на лява лакетна става.

За това престъпление по чл. 131, ал.1, т.5а, във вр. с чл. 130, ал.1 от НК, наказанието за обвиняемия е „пробация“, изразяваща се в следните пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 1 година  и 10 месеца, с периодичност 2 пъти седмично и „задължителни периодични срещи с пробационен служител“, за срок от 1 година и 10 месеца.

Петър В. се призна за виновен и за извършител на друго престъпление - в условията на домашно насилие се е заканил на Е. В. с убийство, с думите: „Сега си сама, няма кой да те спаси, това е твоя край, ще те заколя на парчета, къде е ножа“ и др., като й е нанесъл множество удари с юмруци и ритници по главата и тялото и това заканване би могло да възбуди в Е. В. основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК, поради което и при условията на чл. 55, ал.1, т.1, б. „б“ от НК, обвиняемият ще изтърпи наказание „пробация“, с максимален размер на срока – 3 години, със следните мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес“, с периодичност 2 пъти седмично, „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ и „Включване в програми за обществено въздействие“.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK