Задържаха 37 500 контрабандни маски

Снимки: Митници

Камионът е управляван от български гражданин

Митнически служители откриха при проверка на товарен автомобил на "Капитан Андреево" 37 500 недекларирани защитни маски за лице и голямо количество от 34 827 броя етикети, емблеми и облекла с обозначения на световноизвестни марки.

Камионът, управляван от български гражданин, е пристигнал на 10.04.2020 г. вечерта  на трасе „Входящи товарни автомобили“ от Турция. Според представената транзитна декларация, той е превозвал стоки от Турция за Унгария. При извършената щателна митническа проверка, включително със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители откриват в товара на камиона недекларирани и неописани в митническите документи 15 колета, съдържащи 37 500 защитни маски за лице.

В хода на проверката е установено още, че камионът превозва в декларираните колети и 31 809 броя етикети, 1950 емблеми, 648 спортни екипа и 420 тениски  с обозначения  на световноизвестни марки, сред които „ADIDAS“, „NIKE“, „PUMA”, „BOSS”,”„ARMANI“,„GUCCI“, „GUESS“ и др. Етикетите, емблемите и облеклата с обозначения на световни марки са задържани по съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост. В изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 за задържането се сезират правопритежателите на съответните търговски марки.

Контрабандните маски са иззети. Срещу шофьора на товарния автомобил, български гражданин с инициали M.А., e съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK