Условна присъда за кюстендилец, нарушил задължителната карантина

Снимка: Infomreja.bg

Наложиха му и 10 хил. лв. глоба

Десет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и десет хиляди лева глоба е наказанието, наложено на подсъдимия Р.Р., обвинен от Районна прокуратура – Кюстендил, за извършено от него престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.  На 30.03.2020 г., след завръшането му от Германия, Р.Р. бил поставен под задължителна 14-дневна карантина, на основание предписание, издадено от Регионална здравна инспекция във връзка с разпространението на вируса Covid-19.

Мъжът следвало да пребивава на адрес в кв. „Изток“ в гр. Кюстендил. Седмица по-късно той нарушил тази противоепидемична мярка и излязъл от дома си. Отишъл в магазин на негова съседка, за да си купи кафе.

При извършена от контролните органи проверка Р.Р. не бил установен на посочения от него адрес. По случая е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

Подсъдимият Р. се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Кюстендил, като се е съгласил да му бъде наложено наказание от десет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на десет хиляди лева.  

Споразумението е било одобрено от съда и има характер на влязла в сила присъда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK