Условна присъда за дупничанин, продавал дрехи на марки, без съгласието им

Снимка: Infomreja.bg

Подсъдимият е осъден да плати и разноските по делото в размер на 1 191,50 лв

Районен съд – Дупница, призна 34-годишния дупничанин С. Д. за виновен в това, че нa 31.01.2020 г. в търговски обект - мaгaзин зa дрехи в гp. Дупница, без съгласието нa притежателите нa изключитeлнoтo право на различни марки, е използвал в търговската си дейност търговски марки, като е предлагал за продажба следните стоки: тениски, ризи, суитчъри, шапки, мъжки боксери, анцузи, дънки, якета и др. стоки на обща стойност - 185 402,00 лева и са причинени значителни вредни последици – престъпление по чл. 172б, ал. 2, във вр. с чл. 172б, ал. 1 от НК.

При многобройни смекчаващи вината обстоятелства, съдът налага на подсъдимия С. Д., който е неосъждан наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години и „Глоба“ в размер на 2 500 лева.

Подсъдимият е осъден да плати и разноските по делото в размер на 1 191,50 лв. Веществените доказателства се отнемат в полза на държавата, като след влизане на присъдата в сила, те ще бъдат унищожени по съответния ред.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Кюстендил в 15 - дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK