Условна присъда за дупничанин, който отглеждал марихуана в нива

Снимка: Infomreja.bg

39-годишният Георги Н. призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата

„Лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца, изпълнението на което да се отложи за срок от 3 години, постанови Районен съд-Дупница за 39-годишния дупничанин Георги Н., който се призна за виновен в това, че към 28.08.2019 г. в местност, между с.Крайници и с.Овчарци е отглеждал растения от рода на конопа.

В имота са открити 4 стръка коноп /марихуана/ с общо тегло на изсушената литна маса 267.17 гр., на обща стойност 1603.02 лв. в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила /чл. 27,ал.1 от ЗКНПП – „Забранява се засяването и отглеждането на територията на Р България на растения от рода на конопа /канабис/ - престъпление по чл. 354в, ал.1 от НК.

За това престъпление се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от две до пет години и „Глоба“ от пет хиляди до десет хиляди лева.

Съдия Светла Пейчева одобри подписаното споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимия Георги Н., който е неосъждан и наложи наказание при условията на чл. 55, ал.1, т.1 от НК / при изключителни или многобройни смекчаващи вината обстоятелства /, а именно – „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца, като на основание чл. 66, ал.1 от НК  изпълнението  на наказанието да се отложи за срок от 3 години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK