Условна присъда за Бустаня от Хаджидимово за притежание на канабис

Снимка: Личен архив

3-месечна условна присъда с 3 години изпитателен срок наложи наложи Районният съд в Гоце Делчев на 42-годишния Тодор Костадинов Симеонов от Хаджидимово, познат в района като Бустаня. 

Присъдата на Симеонов е постановена на основание чл.354 от НК за притежание на канабис с общо тегло 856 грама. 

Тодор Симеонов от Хаджидимово е осъден да плати и разноските по досъдебното производство в размер на 290 лева. 

По време на заседанието магистратите отмениха взетата по отношение на обвиняемия мярка за неотклонение "Подписка". 

Определението на съда в тази част подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжния съд в Благоевград в 7-дневен срок, а по отношение на прекратеното наказателно производство е окончателно.

В съдебна зала подсъдимият Тодор Симеонов се е признал за виновен за това, че на 28 януари тази година в дома му в Хаджидимово при полицейска проверка служители на РУ-Гоце Делчев са открили и иззели голямо количество марихуана с тегло 856 грама на обща стойност 3 424 лв.

Както ИНФОМРЕЖА писа, според полицейския бюлетин на ОДМВР – Благоевград, при същата проверка в дома и прилежащи към имота постройки бяха открити и иззети 4,824 кг марихуана.

След отправен въпрос от медията ни към компетентните органи защо Симеонов е осъден само за 856 грама марихуана от намерените в дома му 4,824 кг от същото наркотично вещество, отговорът бе, че съдът е признал за собственост само въпросните 856 грама. 

За останалото количество съдът не е доказал собственик, тъй като Тодор Симеонов отрекъл намерената дрога в прилежащи към имота му постройки да е негова. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK