Успешно участие за кюстендилска ученичка от конкурса „Вълшебният свят на Родопите”

Снимка: Infomreja.bg

Отличиха с грамота Любов Мария-Бекова от Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ – Кюстендил

За 12-а поредна година в Кърджали се проведе Национален празник на детското изкуство, озаглавен „Вълшебният свят на Родопите”. Националната проява включва два конкурса: Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс по фотография „Фотоприказки”.

Организатори са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионално управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс. Проявата е включена в Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2019/2020 г.

Националният празник на детското изкуство “Вълшебният свят на Родопите” има за цел да запознае участниците с разнообразието, колорита, богатата духовна култура на Източните Родопи и да създаде подходяща творческа атмосфера за изява на талантливите деца от цяла България.

Любов Мария-Бекова, ученичка от 10 „б“ клас на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ – Кюстендил, е класирана на трето място в трета възраства група - 15-19 години, на XII национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK