Условна присъда за 47-годишен пастир, отхапал ухото на свой близък

Снимка: Infomreja.bg

Причината за инцидента е дълг от 310 лева

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Свиленград е осъден Д.О., на 47 г., за това, че на 12.05.2019 г., в гр.Любимец, обл.Хасково, причинил средна  телесна  повреда на другиго, изразяваща  се в обезобразяване на лицето /рана от  ухапване  с  човешки зъби на лявата ушна мида с оформен дефект на  ушната  мида/ – престъпление по чл. 129 ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд  - Свиленград, на Д.О. е наложено наказание от 1 година „лишаване от свобода“ условно с три години изпитателен срок.

Подсъдимият Д.О. живеел в гр. Любимец, работел като пастир. На 12 май 2019 г. той отишъл в дома на сестра си в същия град, за да потърси мъжа, с когото тя живеела на семейни начала. Когато влязъл, забелязал пострадалия А.С., на 40 г., който готвел на двора. Без да му дава обяснения, подсъдимият Д.О. започнал да нанася удари на А.С. в областта на главата. Пострадалият паднал на земята. Двамата се сборичкали. В схватката помежду им, Д.О. захапал лявото ухо на А.С., при което  отхапал парче от него и то паднало на земята. Пострадалият е бил откаран в болница за оказване на спешна медицинска помощ.

Според изготвената съдебномедицинска експертиза Д.О. е причинил на пострадалия средна телесна повреда, изразяваща  се в обезобразяване на лицето  /рана от  ухапване  с  човешки зъби на лявата  ушна мида с оформен  дефект на  ушната мида/. Според свидетелски показания по делото, причината за инцидента е финансов спор между двамата заради 310 лева, които А.С. дал на заем на подсъдимия Д.О. и парите не били върнати изцяло.

Определението на Районен съд – Свиленград, е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK