Условна присъда получи търговец на незаконни цигари в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът е хванат на ул. "Три кладенци"

Наказание „лишаване от свобода“ за 6 месеца, което на основание чл. 66 от НК да бъде отложено за изтърпяване за срок от 3 години, постанови Районен съд – Кюстендил, по дело за продажба и държане на акцизни стоки - тютюн и цигари, без български акцизен бандерол.

Съдия Мая Миленкова одобри внесеното споразумение между прокуратурата и защитата на обвиняемия В. К., на 34 години, който призна вината си.

На 21 май 2019 година, в ползвано от него таванско помещение на ул. „Три кладенци“, е държал акцизни стоки без бандерол: тютюн за пушене /за лула и цигари/ с общо тегло 54, 639 кг, на стойност 17 495, 40 лв.; 460 кутии, от две марки, на стойност 3 450 лв. Акцизните стоки са на обща стойност 20 945, 40 лв.- престъпление по чл. 234, ал.1, пр. 2 от НК.

По време на изпитателния срок спрямо обвиняемия В. К. ще бъдат прилагани възпитателни грижи от полицейски инспектор по местоживеене.

Обвиняемият ще плати и разноските по делото за извършените експертизи, в размер на 2 252, 45 лв. по сметка на ОД МВР- Кюстендил.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила законна присъда. Определението на Районен съд – Кюстендил, е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK