Ускорено издават документи за гласуване на изборите в село Овчарци

Снимка: Infomreja.bg

Изборите за кмет ще се проведат на 27-и октомври

Районно управление - Дупница и звеното „Български документи за самоличност“ при РУ - Дупница към ОДМВР – Кюстендил,  ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на избора за кмет на с. Овчарци на 27.09.2020 година.

В седмицата преди 27 септември 2020 г., когато ще се проведат изборите за кмет на селото,  е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала следната организация за работа:

- В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;

- При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 септември 2020 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

- Гражданите лично да подадат искане в РУ- Дупница, до 25 септември или на 27 септември  2020 г. от 08.30 ч. до 17.00 часа.

 - Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за кмет, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

До частичния избор се стигна, след като избраният на редовните местни избори кмет не се е отказал в законоустановения срок от извършването на търговска дейност.

Двама кандидати са регистрирани за участие в изборите - Васил Говедарски, издигнат от ГЕРБ и Радостина Сусанина, издигната от инициативен комитет.

Право на глас в село Овчарци имат общо 852 души.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf