Учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Дупница, се включиха в „Най-големият урок в света“

Снимка: личен архив

Учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Дупница, се включиха в Глобалната инициатива на УНИЦЕФ за провеждането на „Най-големият урок в света“, чрез който над 500 милиона деца и младежи от всички краища на планетата да бъдат запознати с проблемите на бедността, неравенствата, достъпа до образование, климатичните промени и т.н.

Инициатори на проявата са младшите посланици на ЕП, които работиха по глобална тема №13 – климатични промени и презентираха урока на своите съученици от прогимназиален и гимназиален етап.

Идеята е да се ангажират повече ученици, за да опазим нашия дом – планетата Земя. За осъществяването на тази амбициозна програма светът се нуждае както от волята и помощта на политическите лидери и на младите хора, така и от социалната отговорност на бизнеса, гражданския сектор, академичната общност.

Инициативата се осъществява за трета поредна година в училището, чийто възпитаници са едни от онези 40 000 деца и младежи от България, които се запознават с Глобалните цели за устойчиво развитие.

„Най-големият урок в света“ се реализира съвместно с УНИЦЕФ, Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и Министерство на образованието и науката.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK