"Урок по родолюбие с Левски и Ботев" в Петрич за Деня на независимостта

Снимка: Община Петрич

Документални откъси, поетичен рецитал и мултимедийна презентация представи в Петрич режисьорът Искрен Красимиров, който е основател на "НЕзабравимата България". Ученици, учители и граждани видяха иновативния поглед върху нашата история и делото на националните ни герои. В програмата се включиха също ФФ "Хераклея" и възпитаниците на ОДК-Петрич - ФТС "Гергьовче" и солистката Мария Сергеева. Освен с много нови знания,  децата си тръгнаха и с подаръци от "НЕзабравимата България".

За Деня на независимостта днес бяха положени цветя и венци на паметник „Загинали за Родината” в центъра на Петрич.

За втора поредна година ученици демонстрираха удобството на алтернативните средства за придвижване.

Повече от 50 деца участваха днес в проявата, организирана от Община Петрич, клуб „Бела Екстрийм” и Трето основно училище „Гоце Делчев” по повод Европейската седмица на мобилността и Денят без автомобили – 22-ри септември. В тази връзка част от ул. „България” остана затворена за движение на моторни превозни средства.

Според предварителния регламент учениците трябваше да изпълнят няколко елемента с велосипеди, ролери, кънки и ховърборд по специално подготвено трасе.

Първата демонстрация направи шампионът по колоездене Алекс Иванов. Апелът на кмета Димитър Бръчков в днешния ден беше също да се заложи на алтернативни начини за придвижване в градска среда.

Той поздрави децата за добрия пример, който дават на възрастните. Всички участниците в проявата за днешния ден без автомобили получиха подаръци, осигурени от организаторите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK