Ураганен вятър и силен дъжд помляха за минути Гоцеделчевско, над 70-годишна ела се стовари върху родилно отделение (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Ураганна буря, примесена със силен дъжд и зловещи светкавици, за по-малко от половин час връхлетя Гоцеделчевско и нанесе големи щети. 

След бурята градът, пътищата и околните села бяха буквално като след бомбардировка. Има свалени по земята ламарини от покриви, изкоренени от дъно многогодишни борове, ели и дървета по пътя за гърменското село Дъбница и гоцеделчевските села Борово и Баничан. 

По първоначална информация мълния е паднала в село Мосомище, вследствие на което имало и пострадали, съобщават местни жители. 

Над 70-годишна ела в двора на МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев бе изкоренена от силния вятър и се стовари върху част от родилното отделение в болницата, като потроши покрива.

Борови дървета на много години също бяха изкоренени в двора на здравното заведение и в градската част, които прекъснаха електрически кабели.

Аварийни групи с техника на община Гоце Делчев, ПБЗН и противопожарна охрана са струпани в гоцеделчевската болница и на всички горещи точки в града и съставните села на общината, които започнаха отстраняването на опасните дървета и отломки. 

Бедствието, което премина през Гоцеделчевско, нанесе щети и на селскостопанската продукция, която е в разгара на растежа си. Цели ниви с царевица, тютюн, домати и други култури са повалени на земята. 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK