Ще привличаме туристи с камчийска кал. Това прогнозира екоминистърът Емил Димитров Ревизоро. Той дойде в НС да докладва за ситуацията с водата.

Бургас ще остане без вода, алармира министърът. Димитров посочи, че ако не завали опасността е реална. От септември е изпратил схема. Нищо, това получил като отговор екоминистърът. Министерства пък воювали помежду си, за да се реши проблемът.

Ще позволим ли Южното Черноморие да стане залог на политически интерес, попита той. До шест месеца Бургас ще е във водна криза. Кметът на града към бил зрител, по думите на Ревизоро. За това време няма да има построен язовир и станция за пречистване, според него. Ще се случи Перник 2, категоричен бе той. За всички универсалното решение било "това е политическо решение", както обясни екоминистърът.

Кражбите на вода от язовирите продължавали, по думите му. Пернишкия водопровод още не е законен. Темата е поставяна на три заседания на МС. Няма решения. Политически решения съсипаха язовирите, подчерта Емил Димитров. Софийският водопровод също бил незаконен. 

Няма да има вода нито за гражданите, нито за земеделците, изтъкна още министърът. Това е водата за нашите деца, това е бъдещето на България, заяви Ревизоро и настоя да се пази този природен ресурс.

Пред депутатите той днес дошъл да иска съдействие от депутатите. Министърът покани по двама представители от всички партии да отидат в МОСВ да им покаже каква е ситуацията.

Догодина ще има вода криза в земеделието, категоричен бе министърът на екологията. Ние сме в изключителна криза, смята той. Имаме възможност да защитим широка обществена интерес, подчерта Ревизоро. Човек е или част от проблема, или е част от решението, или е част от пейзажа, обясни той. /news.bg/