Съдят 24-годишен от Слокощица, шофирал пиян и без книжка

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районната прокуратура в Кюстендил внесе в съда обвинителен акт срещу 24-годишния Мартин И. от село Слокощица за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 7-и май тази година Мартин И., след употреба на алкохол, управлявал по улица „Дондуков" в Кюстендил лек автомобил „Сузуки Витара" и бил спрян за проверка от автопатрул на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Кюстендил.

В рамките на полицейската проверка униформените установили самоличността на обвиняемия, който не представил свидетелство за управление на МПС и контролен талон към него, каквито не притежавал.

Полицейските служители усетили, че от Мартин И. се носи мирис на алкохол, поради което тествали същия с техническо средство – „Алкотест Дрегер 7510“ , като индикаторната скала на уреда отчела 1.81 на хиляда концентрация на алкохол в кръвта на обвиняемия.

При допълнителна проверка констатирали, че Мартин И. не е правоспособен водач. Съставен му бил Акт за установяване на административно нарушение на чл. 5 ал. 3 т. 1 от Закона за движение по пътищата, който подписал. Бил съпроводен от полицейските служители до ЦСМП-Кюстендил, където дал кръв за лабораторно изследване.

От назначената химическа експертиза се установило, че в изпратените за изследване проби кръв, взети от Мартин И., е налице концентрация на етилов алкохол от 1.42 на хиляда.

Срещу Мартин И. е повдигнато обвинение за престъпление по чл.343б ал.1 от НК. Той се е признал за виновен по повдигнатото му обвинение.

Мартин И. не е правоспособен водач на МПС. Не е осъждан за престъпления от общ характер.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK