Патронен празник и 145 години от създаването на СУ "Св. св. Кирил и Методий" - Сатовча

Уважаеми съграждани,

Уважаеми родители,

Уважаеми колеги, скъпи ученици,

Честит празник 11. май, който е специален, светски и най-български празник, но изключително важен за нашето училище, което носи името на светите братя Кирил и Методий и те са негов патрон.

Това свято явление води началото си още от Възраждането и се свързва с училището в с. Сатовча, което днес навършва завидните 145 години от създаването си.

Ние с гордост можем да заявим, че всички учители, преминали през това училище, са допринесли с делото си за запазване на българщината, както и спасявайки делото на Кирил и Методий. Затова те заслужават признателност и уважение заедно с настоящите висококвалифицирани и всеотдайни наши учители.

България заслужено е призната и уважавана за своя принос за запазването четмото и писмото, написано на глаголицата не само от славянските народи, но и от света. Това ще бъде така, докато човечеството влага ум и разум в думите родолюбие, човечност, честност, просвета и култура.

Нека днес се поздравим за нашите минали и настоящи успехи и си пожелаем много здраве, ентусиазъм, всеотдайност и бъдещи още по-високи успехи в областта на просветата и културата!

 

Джеват Дунчев

Директор на СУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Сатовча

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK