Управителят на МБАЛ „Иван Скендеров“ отговори на питания от общинските съветници в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Все още няма яснота за финансовото състояние на болницата

На днешното си редовно заседание Общинският съвет в Гоце Делчев определи регистриран одитор за проверка и заверяване на годишния финансов отчет на МБАЛ „Иван Скенделов“ ЕООД. Това е Снежана Жежева – дипломиран експерт – счетоводител.

На заседанието присъстваше и временно изпълняващият длъжността управител на болничното заведение – д-р Петър Филибев. Той отговори на въпросите, зададени му от общинските съветници.

Първият въпрос беше свързан с лечението от COVID-19. Управителят на болничното заведение сподели, че заради увеличения брой на пациентите с тази диагноза, достигнал числото 18, са направени постъпки за увеличаване на леглата в Инфекциозното отделение и броят им е бил удвоен – от 12 на 24. 

За труда на медиците, лекували болните от инфекцията, са получени 64 500 лева, които са разпределени в заплатите им.

Д-р Филибев се спря на подкрепата, оказана от община Гоце Делчев, която е командировала четири медицински сестри в помощ на колежките им от Инфекциозното отделение. Той подчерта и важността на даренията, направени от общини, фирми и частни лица.

На въпрос за резултатите от извършваните проверки в болницата, лекарят подчерта, че все още няма становища нито от Министерството на здравеопазването, нито от Държавната финансова инспекция. Проверките от Инспекцията са се забавили поради излизане на главната счетоводителка на лечебното заведение в болнични.

От изложението на управителя стана ясно, че документите за две от обществените поръчки – за лекарства и за медицински консумативи, липсват. Поръчките са били обявени от д-р Радойкова и приключват през месец юни тази година. 

Отговорът на въпроса за финансовите задължения на лечебното заведение беше, че главната счетоводителка няколко пъти е отказвала да даде на управителя информация по този въпрос.

Що се отнася до микроклимата в болницата, д-р Филибев изрази становището: „В тази болница винаги ще има проблеми и напрежение, докато колегите не започнат да гледат в една посока и да работят за болницата и за хората. Разговарям с всеки един по този въпрос  и имам надежда, че нещата ще се получат.“

 

 
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Фелибков16:04 - 31.05.2020
Що за чудо Вчера дойде и започна да се оплаква от лекарите Оплаква се от счетоводителката В агенцията по обществени поръчки е качена цялата документация Може да си я изтегли Ама да създава конфронтации -бог е Защо назначи брат си Ивайло Филибев в хирургия Той не е хирург Вътрешни болести Позорно изгонен за далавери от болница Пирогов Далавери ли ще въртят Тоя филибев има 3 фирми за тигли Брат му има старчески дом Те изобщо не стоят в болницата Гледат си час-прома само Срамота
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK