Управителят на МБАЛ - Гоце Делчев, честити на колектива Деня на здравния работник

Снимки: МБАЛ - Гоце Делчев

Успешно е извършена първата операция в новооткритото Отделение по кардиология и инвазивна хирургия

Управителят на МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев - д-р Петър Филибев, честити на целия колектив на болницата Световния ден на здравето и здравния работник.
В обръщението му се казва: 
"Честит професионален празник на целия екип на МБАЛ Иван Скендеров!
Бъдете живи и здрави, все така всеотдайни и посветени на най-хуманната професия!
Желая Ви много здраве, щастие, лични и професионални успехи!
Радваме се, че Отделението по кардиология и инвазивна хирургия е вече факт и искаме да благодарим за съдействието на министър Костадин Ангелов с подкрепата на премиера Бойко Борисов и кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, както и на всички хора от четирите общини, дарили средства за осъществяването на този проект, който ще работи за Вас. Това отделение е от изключителна важност за целия регион.
Отделението разполага с високотехнологична ангиографска система Siemens Artis one за диагностични и лечебни ендоваскуларни процедури.
Екип от лекари и медицински сестри с голям опит при лечението на спешни сърдечно-съдови заболявания, по-специално остър миокарден инфаркт.
Спешен прием 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.
Поддържане в наличност на всички консумативи, необходими за спешна интервенция.
Отделението по кардиология и инванзивна хирургия в МБАЛ "Иван Скендеров" приема за изследване и лечение на сърдечноболни пациенти, независимо от тежестта на състоянието и усложненията. Работи се по всички кардиологични клинични пътеки на НЗОК.
Лекуват се всички форми на исхемична болест на сърцето (остър миокарден инфаркт, нестабилна и стабилна стенокардия), заболявания на сърдечните клапи, остра и обострена хронична сърдечна недостатъчност, заболявания на миокарда и перикарда. Извършва се медикаментозно и немедикаментозно лечение на всички видове сърдечни аритмии.
В отделението по кардиология работи екип от УМБАЛ "Св . Екатерина": д-р Кръстев, д-р Димитров и д-р Юрук, която е наша специализантка. Те идват от школа, в която се обучават по-голямата част от българските кардиолози както в областта на клиничната кардиология, така на специализираните инвазивни и неинвазивни методи за диагностика и лечение.
В момента на откриване на Отделението, в него постъпи по спешност жена с артериална хипертония, захарен диабет II тип, неинсулиново зависима. Веднага бе осъществена ангиопластика и имплантация на стент на лява коронарна артерия по повод остра тромбоза. Жената е с добри показатели, наблюдава се и се следи нейното състояние."
ИНФОМРЕЖА също честити празника на колектива на МБАЛ "Иван Скендеров", като му пожелава здраве и професионална удовлетвореност!
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK