Управителят на "Биострой" ЕООД, Васил Бачев: Честит Ден на независимостта!

Нека се вгледаме в това как отстояваме собствените си интереси, защото тази независимост не ни е подарена!

Честит национален празник - Независимостта на България!

Уважаеми българи, скъпи съграждани,

Днес е един велик ден, на който съдбата на България се промени и от зависима от Великите сили става независима държава.

Това се случва с тържественото провъзгласяване на българската Независимост на 22.9.1908 г. от църквата „Св. 40 мъченици” в старопрестолния град Търново с прочитането на Манифеста към българите, за това велико историческо събитие.

Независимостта е мъдър държавнически акт, натрупан от Възраждането и националната сила на българския народ и неговата всеобща подкрепа. От Княжество България се въздига в царство, а българският държавен глава приема най-високото монархическо титулуване ”Негово величество цар на българите”.

От васална държава страната ни се превръща в пълноправна независима и суверенна страна. Падат репарациите от унизителния Берлински договор и България си възвръща националното достойнство.

Този факт възстанови вековните традиции на великите български владетели – хан Аспарух, хан Крум, хан Кубрат, княз Борис първи - покръстител, Цар Симеон Велики, цар Калоян и др., които олицетворяваха величието на родината ни до падането ни под турско иго.

Днес живеем в сложно време и независимостта има нови измерения. Нека се вгледаме в това как отстояваме собствените си интереси, защото тази независимост не ни е подарена!

 

Васил Бачев

Управител на „Биострой” ЕООД - Благоевград

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK