Управителката на ВиК-Благоевград направи дарение за църквата в Балдево. Проблемът с водата е разрешен

Снимка: ВиК-Благоевград, Росица Димитрова

Днес ще бъде решен окончателно проблемът със спряната от ВиК-Гоце Делчев питейна вода в църквата „Св. Димитър“ в Балдево.

Сагата започна преди два дни, за което писа ИНФОМРЕЖА.

Лично управителят на ВиК-Благоевград Росица Димитрова решава проблема с благородната си постъпка, като дарява на светата обител откриването на партидата и водомера, който служителите ще монтират днес и ще възстановят водоподаването в храма. 

Проблемът с водата в църквата възникна след като местните хора възроптаха и заплашиха с протест заради намаления дебит на питейната вода в селото. Това се случи веднага след плануваните профилактики и дезинфекциите на водопроводната мрежа.

След отстраняването на двете аварии, водата в чешмите на балдевалии потече и не се стигна до въвеждане на воден режим. Проверяващи обаче установиха, че църквата в селото няма открита партида за ползване на питейна вода и водомер за отчитане и съответно плащане.

Това бе поводът водата в църквата да бъде прекъсната за няколко дни, докато хората от селото съберат лични средства за закопуването на водомер и откриването на партидата, което не се наложи заради жеста на Димитрова.

Въпреки това жителите на Балдево само за два дни успяха да съберат 200 лв., които ще бъдат изразходвани за ремонт на алеи в двора на храма.

Жителите на Балдево и кметът Илиана Гюрнева са благодарни на шефа на ВиК Росица Димитрова както за бързата ѝ реакция, така и за благородният жест към храма и местните хора.

 

Снимка: Infomreja.bg, архив
Снимка: Infomreja.bg, архив
Снимка: Infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

djoni07:42 - 14.07.2017
da ne bi ot djoba da e izkarala i platila ta cnak darenie e napravila ne se izlagaite tova e palen smqx ta i snimka stei slojili napravete i pametnik togava
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK