УНСС наказа студент от Огняново, възпитаник на НПГ "Димитър Талев", сигнализирал за нередности по време на изпит

Кезим Медев, снимка: Infomreja.bg, архив

Студентът от УНСС Кезим Медев, който е от гърменското село Огняново и е възпитаник на НПГ “Димитър Талев“ в Гоце Делчев, е наказан от ръководството на университета за уронване авторитета на висшето училище чрез тиражирана информация. Преди дни Кезим Медев пръв съобщи в социалните медии за нередности при провеждането на изпита по "Геоикономика и регионално развитие".

Студентът е наказан с предупреждение за изключване, каза ректорът на УНСС, проф. Стати Статев, на нарочната пресконференция след проведения вчера Академичен съвет.

Скандалът гръмна, след като Кезим Медев сигнализира, че второкурсници в Университета за национално и световно стопанство са получили тройки и четворки, въпреки че са предали празни работи на писмен изпит. По негови твърдения, останалите му колеги, които наистина са писали по темата, са били скъсани.

Вътрешна проверка в университета е установила нарушения при повеждането на изпита, а преподавателката проф. Соня Докова вече е поискала да бъде пенсионирана, обясниха от УНСС. Поради големия и нарастващ интерес към проблема както в страната, така и в региона, от който е Кезим Медев, Академичният съвет съвет се събра и окончателно се произнесе по казуса.

"Поканихме колегата Медев, той изрази своето желание да продължи да се учи и да работи за подобряване на качеството на учебното заведение и изрази съжаление, че се е получило така. Може би това повлия да не отидем към първоначалната нагласа за налагане на най-тежкото наказание и в двата случая. Ситуацията ни принуди в единия случай да не можем да наложим наказание, тъй като проф. Докова е депозирала молба за пенсиониране, а в другия - да го смекчим, защото студентът изрази съжаление, че не е спазил вътрешнонормативната уредба да се обърне към някоя от институциите ни", коментира още ректорът на УНСС. 

 

КОМЕНТАРИ

Смешко08:48 - 16.06.2017
Тази карикатура на снимката просто е искал евтина медиина изява.Честито ПИЧ, ама нали знаеш че доносниците и ЦАРЯ не ги обича.....
Да ама Не16:22 - 15.06.2017
Други студенти били в залата не потвърждават тиражираното от този юнак. Как така му се вярва безприкословно. Направите му голяма реклама медиите
adam16:16 - 15.06.2017
Изпитът нередовен, преподавателката нарушила вътрешните разпоредби, но наказан е студентът! Евалла комунистически креатури! За УНСС питайте Ъпсурт.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK