Стартира полицейска операция "Едуард"

Снимки: Infomreja.bg

На територията на Кюстендил и Дупница стартира специализирана полицейска операция "Едуард", посветена на Европейския ден без жертви на пътя - 19. септември.

Операцията се провежда по линия на ТИСПОЛ.

"Целта на операцията е недопускане на тежки пътнотранспортни произшествия със загинали и ранени. Всички налични сили и средства са изведени на терен. Изведени са патрулни автомобили с мобилни камери, които извършват контрол на скоростта.

Най-често срещаните нарушения на пътя са превишената скорост, неправоспособните водачи и употребилите алкохол, неправилно изпреварване и други, за които се проявява нулева толерантност. За радост прави впечатление, че тези нарушения започват да намаляват", уточни Радослав Боюклийски - началник сектор "Пътна полиция" при Областна дирекция на МВР - Кюстендил.

По думите му това са и най-честите причини за настъпването на тежки пътнотранспортни произшествия.

От началото на годината до този момент на територията на областта са възникнали 270 пътнотранспортни произшествия. От тях тежките са 49, убитите са 4, ранените 57 водачи. В сравнение с 2017 година статистиката е добра.

Общият брой на пътнотранспортните произшествия е с 28 по-малко, тежките са с 25 по-малко, убитите са с 6 по-малко и ранените са с 29 по-малко"

По думите му има ефект от подобни операции, най-малкото се изостря вниманието на водачите относно спазване на Закона за движение по пътищата и недопускане на подобни произшествия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK