Великденски концерт събра местни жители и гости на площада в Белица

Снимки: НЧ "Георги Тодоров-1885" - Белица

Традиционен Великденски концерт събра множество граждани и гости централния площад в Белица. Тържественото събитие по случай един от най-светлите празници - Възкресение Христово, откри зам.-кметът на общината, Сабит Гагъм.

В словото си той поздрави всички присъстващи с пожелание за здраве, настроение и нови сили за справяне с предизвикателствата на съвременния живот.

„Нека на този свят празник отправим молитва за мир и благополучие, за велики дела, извършени от всеки един от нас. Нека светлината на Великден възроди вярата и пречисти сърцата и умовете ни от всичко лошо. Нека чудото на Възкресението да огрее всеки белички дом“, пожела на всички от сърце зам.-кметът на общината.

В организираното мероприятие от Община Белица взеха участие фолклорни певчески и танцови групи и индивидуални изпълнители от читалище „Георги Тодоров-1885“.

Много настроение създадоха всички изпълнители на сцената, но гвоздеят в програмата бяха новосформираната женска фолклорна танцова формация, която представи колоритен „Балкански танц“. Великденският концерт завърши с хоро, в което се включиха гостите и гражданите на Белица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK