Уникално 3D мапинг шоу и концерт на Миро за 24 май в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград е подготвила богата културна програма по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост и Празник на града.

Жителите и гостите на Благоевград ще станат свидетели на уникално 3 D мапинг шоу  в празничната вечер, което ще започне от 22:00 часа на площад „Георги Измирлиев“.

Преди това, на специално построена сцена пред сградата на Общината, ще излезе българският певец, композитор и текстописец Миро, който обещава незабравим концерт за жители и гости на областния център на Пиринско.

Непосредствено преди да прозвучи една от най-популярните и нови български песни в момента - „Гълъбо“ и утвърдени хитове като: „Върхът на планината“, „Убиваме с любов“, „Губя контрол, когато…“, Камерна опера – Благоевград ще поднесат реверанс към публиката с подбран репертоар, като в него са включени много изненади. Концертът започва в 20:00 часа на площад „Георги Измирлиев“.

Началото на празничната програма по повод 24 май ще започне традиционно с полагане на венци и цветя на паметника на „Св. св. Кирил и Методий“, намиращ се пред хуманитарната гимназия в Благоевград от 10:30 часа.

Празнично шествие, съставено от два лъча – единият, който ще тръгне от паметника на светите братя, а вторият от сградата на Съдебна палата, ще продължи програмата.

Крайната цел ще бъде площад „Георги Измирлиев“, където от 11:00 часа ще започне концерт на школите към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK