Уникален комплекс „Прав камен“ изникна за година в гората край Долно Дряново

Снимки: Infomreja.bg

Приказно кътче за отдих и релакс изникна в сърцето на гората в непосредствена близост до праисторическото светилище „Градище”, което се намира на два километра от гърменското село Горно Дряново и на четири километра от историческото село Долен.

Само преди няколко дни собственикът на комплекса Рахим Арнаудов заедно със семействата на близки приятели отпразнува първия рожден от старта на строителството на планинското бижу, което  бе построено само за 10 месеца и за което могат да говорят само онези, които са се докоснали до магията и красотата на природата, която го заобикаля.

В комплекс „Прав камен” специално за годишнината Рахим Арнаудов посрещна голяма група свои състуденти от учителския институт в Ямбол от випуск 1998, сред които бе и депутатът Николай Хаджийски.

„Стартирахме строителството в средата на зимата, точно на днешната дата – 10 февруари, но през 2015 г. Този ден остава паметен за нас, защото преминахме през какво ли не, но пък бяхме достатъчно упорити и с много труд от тъмно до тъмно за 10 месеца успяхме да изградим къщите, да оформим красиви кътчета, посрещнахме и първите си гости.

Базкрайно съм благодарен на на отговорните и много трудолюбиви строители, които дадоха всичко от себе си, както и на доставчиците на материали, които проявиха завидна коректност и ,както се казва, всичко от началото до края на строителството бе подредено като по ноти. Да не говоря за трудния терен, за къртовската работа, която хвърлихме, за многото техника, която използвахме, за да стигнем дотук.

В никакъв случай не казвам, че всичко вече е готово. Напротив - предстои ни още много работа, имаме още много идеи, които трябва да осъществим, за да може хората, които идват при нас, да са не само доволни, но и очаровани от това, което им предлагаме", сподели пред ИНФОМРЕЖА Рахим Арнаудов.

Той призна, че периодът на подготовката и цялостната документация преди началото на строителството му е отнел двойно повече време и нерви.

Затова пък резултатът е налице. Хитовият комплекс „Прав камен“ разполага с шест двуетажни къщи с общо 12 двойни стаи и шест апартамента, ресторант с автентична кухня, барбекю, детска площадка и охраняем паркинг.

Всяка стая е уникална, с различен стил и дизайн, а от терасите се окрива спираща дъха гледка към снежните върхове на гръцката планина Стъргач.

Красивите къщички за гости разполагат с всякакви удобства, включително и с безплатни интернет и телевизия. Пространството около тях ще бъде озеленено, предвижда се и изграждането на плувен басейн, издаде още собственикът Рахим Арнаудов.

Не само мястото, но и името на комплекса не е избрано случайно. На 100 метра от него се намира уникален камък, наподобяващ човешка глава.

„Градището“ е праисторическо светилище, разположено в едноименната местност край село Долно Дряново. Археолози и историци твърдят, че е едно от най-древните мегалитни светилища на територията на Югоизточна Европа. 

Площта на скално-култовия комплекс е 500 декара и се състои предимно от скални масиви. Каменният ансамбъл от мегалитни фигури заема около 20 декара с високи до 88 метра скали.

Древното светилище край Долно Дряново е условно датирано около V-IV век  преди новата ера. На територията му се намират три огромни скални човекоподобни глави, както и голям брой каменни изваяния на земноводни - риби, змии, костенурки...

Всички обекти са добре ориентирани по една от осите изток-запад или север-юг, а според преданията и разказите на местните хора, местността притежава и неимоверно силна и доказана лечебна сила.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK