„Умирай лесно!?” – последно за сезона

снимки: ДТ "Никола Вапцаров"

От 19:00 часа тази вечер Игор Дамянов и Иван Тодоров ще разкажат как се умира лесно.

Премиерата на „УМИРАЙ ЛЕСНО!?” от Мате Матишич предизвика страхотен интерес, режисьорското дело постигна рекордно търсене – билетите за три постановки напред бяха изкупени още преди премиерната дата.

Огнян Спиров и Биляна Дилкова доказаха, че освен правилния път към детското око с представленията „Коледна елха” и „ПИНОКИО”, намират такъв и до сърцето на възрастния зрител.

Черната комедия „УМИРАЙ ЛЕСНО!?” разказва за Цинцо и Маринко. Двама гастарбайтери в Мюнхен, запътили се към родината, но, уви, без документи?!

В петък представлението пътува за град Стамболийски, откъдето е и Иван Тодоров /Маринко/. Огромният интерес към хърватската пиеса и успешното й представяне в Македония, провокира театъра да стартира турнета, макар и в края на сезона.

Режисьорите споделят, че „Пиесата е великолепна, една от най-хубавите писани пиеси в последно време, като драматургия. За да бъде един спектакъл сериозен, за да има творческият състав отношение към текста, драматургията трябва да е много хубава. А тази пиеса е именно такава.

Тази пиеса също третира нещата от живота. Човешките взаимоотношения, чувства, борбата за какво ли не в този живот. Но автора Мате Матишич намери един ключ, живота на двама несретници, далеч от родината, прекарали години наред в Германия, желаещи силно да се завърнат на родна земя.

Това обаче се случва по един парадоксален начин, като няма да издавам изцяло хода на драматургическия момент, който е предложил автора като сюжет. Нека публиката сама да дойде и да види всичко това".

Представление за най-абсурдните и най-човешките реакции.

 

ПОСТАНОВКА – Огнян Спиров

АСИСТЕНТ - РЕЖИСЬОР – Биляна Дилкова

УЧАСТВАТ : Игор Дамянов и Иван Тодоров

СЦЕНОГРАФИЯ И КОСТЮМИ - Огнян Спиров, Биляна Дилкова

МУЗИКАЛНА КАРТИНА - Лъчезар Кацарски JR, Игор Дамянов

 

снимки: ДТ "Никола Вапцаров"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK