Ултрамаратонецът Краси Георгиев: Трябва да ги крещим вдъхновяващите истории!

Снимки: Личен архив

"Всеки един от нас може да бъде човек с главно Ч, стига да го пожелае истински"

На 13 ноември Даниел Пенев, на 26 години, родом от Кюстендил, бакалавър по журналистика и политически науки и международни отношения от Американския университет в България (АУБ), магистър по международни отношения от Централноевропейския университет (ЦЕУ) в Будапеща, Унгария -  маркетинг специалист, журналист и преводач на книги от английски на български език, представи първата си авторска книга в Езиковата гимназия и в Художествената галерия в град Кюстендил.

Заглавието е „Хората, които променят България”, а по страниците откриваме българи, които имат своите каузи и работейки, живеейки в страната ни, я променят към по-добро. На събитието в Кюстендил, заедно с мнозина жители на града, присъстваха част от екипа на AMG Publishing, журналистката Петя Кертикова и ултрамаратонецът Краси Георгиев, който сподели пред ИНФОМРЕЖА, че се радва неговата история да бъде част от този проект и да вдъхновява наред с другите.

Това е една изключително даваща книга, а аз съм щастлив да бъда част от това по простата причина, че когато нещо толкова готино се случва, ние трябва да го споделяме, да го разпространяваме. Тези хора вътре в книгата са наистина великани в това, което правят.

За него тези хора са много и България, и светът трябва да чуят техните истории

Просто трябва да ги откриваме такива хора, аз нямам идоли, за мен идол може да бъде учител във втори клас, който се занимава с едни малки диваци, които пък постоянно крещят. За мен идол е лекарят в болницата. Те са хора, за които трябва да пишем, за които трябва да крещим.

Ултрамаратонецът, който бяга с различни каузи, през месец май покри разстояние от 1200 километра за 15 дни от Варна до Албания. Той смята, че всеки един от нас може да бъде човек с главно Ч, стига да го пожелае истински. На въпроса как да намерим нещото, в което сме най-добри?,  Краси отговаря: То няма съвет, няма формула за това, но когато стоиш на едно място, със сигурност няма. Тръгвай, блъскай стени, ритай, търси го и няма как да не го откриеш. Трябва постоянно да излизаме от комфортната си зона, да се предизвикваме.

За проекта на Даниел Пенев, Краси сподели: Книгата е изключителна, трябват ни повече такива неща, винаги бих застанал зад такива положителни идеи. Този проект беше нужен на България.

Историята на Краси Георгиев може да прочетете в „Хората, които променят България” или тук: https://www.bnt.bg/bg/a/istoriyata-na-ultramaratonetsa-krasimir-georgiev

Книгата на Даниел Пенев търсете из книжарници в цялата страна или тук: https://amgbooks.bg/horata-koito-promenjat-b-lgarija.html

Повече: https://www.bnt.bg/bg/a/khorata-koito-promenyat-blgariya-vdkhnovenie-v-30-istorii-na-daniel-penev

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK