Улично куче нахапа 6-годишно дете в Дупница, транспортират го за „Пирогов“

Снимка: Infomreja.bg

Пострада и мъж, опитал се да помогне на момчето

Улично куче нахапа 6-годишно момче в Дупница, научи ИНФОМРЕЖА. Инцидентът е станал около 15 часа в района на Социалните жилища в града.

Именно тогава без никаква причина бездомното животно се нахвърлило върху детето и го стоварило на земята. На помощ се притекъл случаен минувач, който също пострадал.   

Само няколко минути след инцидента на място пристигнали медици от Спешен център, които установили наранявания по детето и неговият спасител. Младият мъж имал открита рана на крака.

„След прегледа колегите са установили, че детето има наранявания по дланите на ръцете, както и по дясното бедро, причинени от ухапванията. В момента момчето се транспортира към столичната клиника „Пирогов“, тъй като там има отделение по детска хирургия. Няма опасност за живота на момчето“, коментира пред ИНФОМРЕЖА директорът на Спешен център – Кюстедил, д-р Албена Рапатинска.

Това е втори случай с нахапано от бездомни кучета дете в Дупница. Преди около месец майка и пеленачето й бяха нападнати от глутница кучета, като по чудо тогава нямаше пострадали.

„Предприехме съответните действия и кучето е заловено. То ще бъде затворено в отделна клетка в общинския приют в града.

Мога да уточня, че става въпрос за куче, което е чипирано, преминало е обработка и както е предписано в Закона, след това сме го пуснали на мястото, на което е заловено“, уточни пред наш репортер и говорителят на общинската администрация в Дупница Христо Апостолов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK