Секвоите над с. Богослов посрещнаха малките природозащитници от Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Група ученици от НУ „Свети Климент Охридски” - Кюстендил, посетиха гората със секвои над с. Богослов, в близост до местността Ючбунар.

Във връзка с конкурса „Дърво с корен 2017” бяха запознати с историята на секвоите, получиха брошури с информация и се мотивираха да включат и родителите си в гласуването.

Всички те са членове на клуб „Академия за природозащитници“ по проект „Твоят час“.

Вече втора година тези деца участват в проекта. Ръководител на клуба е Радка Сербезка, която е начален учител в същото училище.

Учениците с голям интерес участват в различните дейности и инициативи, организирани от ръководителя на клуба. Много пъти в инициативите участват и родители на децата. Походът достави голямо удоволствие на природозащитниците  и със сигурност ще остави незабравими спомени у тях.

„Отидоха, прегърнаха дърветата, които са най-величествените живи организми на планетата, и се заредиха с тяхната енергия”, коментира ръководителят на клуба.

Работата на клуба е насочена към изграждане на гражданска позиция у децата, екологична култура и осъзнатост, че бъдещето на нашата планета зависи от самите нас.

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK