Улицата иска промяна, но няма идеи

снимка: infomreja.bg

„Улицата иска промяна, отрича партиите, но няма идеи какво да бъде следващото управление“, коментира на пресконференция общинският лидер на БСП в Благоевград д-р Владимир Пандев.

Според него ключовият въпрос не е в това да има или не партии, а каква държавна политика за излизане от кризата ще се води.

„Партиите не оправдават доверието на хората, но само те имат онези механизми да контролират хората, които изпълняват една или друга политика. Ако улицата иска да подскаже вариант, трябва да навлезе малко по-надълбоко и да предложи идеи“, заяви д-р Пандев.

Той предупреди, че в противен случай ще валят искания и предложения и ще се стигне до хаос в управлението.

Лидерът на БСП обяви, че хората са излезли на улицата заради крайната бедност, отчаяние и липса на пчерспектива, но не за да провалят правителството, а да искат справедливо отчитане и плащане на сметките за ток.

„Не улицата свали Борисов, а той сам сдаде властта, удобно използвайки като повод протестите“, смята д-р Пандев.

Той определи оставката на премиера като безотговорност и допълни, че Бойко Борисов и неговата клика са еманация на престъпния 23-годишен преход и на унищожаването на държавността.

Как ще се развият протестите в страната д-р Владимир Пандев не се нае да прогнозира, но подчерта, че трябва да бъде прекършен гръбнакът на корупцията.

„Всяко управление, което идва оттук нататък, трябва да бъде съпътствано от прозрачност и от решения в полза на обществото, а всеки важен национален въпрос трябва да бъде подложен на широко обществено обсъждане“, категоричен е той.

Според него обаче колкото и да е силна улицата, а исканията справедливи, е необходима експертност, която да води държавата в правилната посока.

Областният председател на червената партия Емил Костадинов допълни думите му, като се обяви за високо експертен служебен кабинет, който да гарантира провеждането на честни избори и който да покаже истината за наследството, оставено от правителството на Бойко Борисов.

„Гражданите трябва да казват „да“ и „не“, но на улицата не може да бъде написан закон или Конституцията“, заяви Костадинов.

Той приветства президента Росен Плевнелиев за посланията му към новия патриарх Неофит.

„Ако към думите му, че Българската православна църква трябва да работи за справедлива държава и солидарно общество добавим и свободни граждани, можем спокойно да кажем на Плевнелиев „Добре дошъл в семейството на социалната демокрация“. 

 

КОМЕНТАРИ

избирател09:14 - 26.02.2013
ИНТРИГАНТИ червени,пак се възполлзвахте от бедния народ!НО,ние ще ви накажем на изборите.
!!!09:10 - 26.02.2013
Може да не знаем какво искаме,но сме сигурни че ЧЕРВЕНИ КЪРЛЕЖИ не искаме да ни управляват НИКОГА ВЕЧЕ!
:)22:19 - 25.02.2013
ха ха ха ха ха ха ха Бабаитски и Манафова липсват Да не са на вечеря в Мелник В хотела в който се събираха
Улицата21:53 - 25.02.2013
Господине,д-р Пандев, защо си седнал до тоя предател и интригант,он ке ти използува и предаде.Маанете го и ке ви подкрепим.Народо е в правото си докторе,стига са ни лагали.Промяна,без Костадинов и кликата около него.

FACEBOOK