ЮЗДП състави 10 акта за седмица, масова е незаконната сеч

Снимка: Infomreja.bg

Общо 10 акта за незаконни дейности са съставили през изминалата седмица горските надзиратели към териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие. Нарушенията са констатирани при извършените над 800 проверки на обекти за добив на дървесина, превозни средства, ловци, риболовци и други физически лица.

Три от актовете са съставени в района на „ДГС Гърмен”, като два са за нерегламентирани дейности по Закона за горите и един – по Закона за лова и опазване на дивеча.

В района на „ДГС Рилски манастир” за сеч на немаркирани дървета с контролна горска марка и без позволително, както и за транспортиране на дърва за огрев без превозен билет са съставени два акта. Задържани са 1 джип, 1 бензиномоторен трион и 1,2 пространствени кубически метра дърва.

При проверка в държавна горска територия на „ДГС Разлог” е заловен нарушител, докато сече незаконно дърва от бял бор. Съставен му е акт, а моторният трион е конфискуван.

За сеч на немаркирани букови и брезови дърва в землището на с. Корница горските служители от „ДГС Гоце Делчев” съставят акт на нарушителя и задържат дървата с разписка за отговорно пазене.

В района на „ДГС Дупница” е установена незаконна сеч на 3 букови дървета, но отрязаната дървесина не е открита на място.

Проверките на служителите на ЮЗДП продължават, като обект на денонощни дежурства и постоянен контрол остават районите с висока концентрация на нарушения.

 

КОМЕНТАРИ

Да жиеее мафията19:28 - 13.11.2018
Абе майкати да е+ба и държавицата защо за тия копелдаци Ляшниците от Рибново няма закони бе!Орязаха рибанския балкан като горски служители,истрепаха дивеча чрез бракониерство и закон няма за тая фамилна мафия.Нямали някои да им потърси отговорност.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK